Kahvikone.fi
Kahvikone.fi
Kahvikone.fi on perustettu kaikkia kahvin ystäviä varten. Etsit sitten uutta välinettä kahvin valmistukseen tai vain täytettä omistamaasi laitteeseen, löydät kaiken sivuiltamme. Listaamme monen eri kaupan valikoimissa olevia tuotteita tarjoten sinulle kattavan valikoiman eri kategorian tuotteita, kuten kahvikoneita, kahvinkeittimiä, pressopannuja, mutteripannuja, kapselikeittimiä, kahvimyllyjä ja perkolaattoreita.
Kahvin valmistukseen on syytä panostaa, sillä huonoilla välineillä ei kovin helposti saa valmistettua hyvää kahvia. Halvimmat laitteet tekevät kyllä tehtävänsä, mutta valmis kahvi saattaa maistua kitkerältä esimerkiksi liian korkean lämpötilan takia. Myös valmistuksessa käytettävät pavut on tärkeä osa makua, sillä kaikki pavut eivät sovi kaikille kahvityypeille. Jos haluat perehtyä paremmin kahvin maailmaan, kannattaa lukea tietopankistamme lisää eri kahvinvalmistusmenetelmistä, laitteista ja muusta kahviin liittyvästä.
Koska monet kaupat myyvät myös kahvia koneiden rinnalla, pystymme tarjoamaan myös kattavan valikoimat erilaisia kahveja, kuten jauhettuja ja jauhamattomia papuja, kapselikeittimiin sopivia kahvikapseleita sekä erikoisuutena myös kapselikeittimiin sopivia teekapseleita.
Kahvikone vai kahvinkeitin?
Kahvinkeittimet ovat jo pitkään olleet suosituimpia kahvinvalmistuslaitteita ympäri maailmaa, sillä ne ovat hinnaltaan edullisia ja kahvin valmistuksessa onnistuu lähes joka kerta. Kahvikoneet taas ovat kasvattaneet lähiaikoina suosiotaan tarjonnan lisääntyessä ja näin ollen myös hintojen laskiessa. Kahvikone onkin nykyihmisen kiireiseen elämäntyyliin oiva valinta, sillä valmistat aina sopivan määrän kahvia nappia painamalla ilman, että joudut mittaamaan puruja koneeseen. Kahvikoneissa on usein myös lisäetuna se, että niissä on monesti sisäänrakennettu kahvimylly, joten saat aina vastajauhettua kahvia, missä aromit ovat varmasti parhaimmillaan. Laadukkaalla kahvinkeittimellä saa toki myös erinomaista kahvia ja se onkin hyvä valinta esimerkiksi silloin, kun on paljon kahvin juojia.
Mutteripannu vai pressopannu?
Kahvinvalmistuksen toinen vaihtoehto on hieman enemmän aikaa vievä, sillä siinä ei koneita käytetä. On olemassa jos jonkinlaisia manuaalisia kahvinvalmistuslaitteita, mutta suosituimmat niistä ovat mutteripannu ja pressopannu. Näiden kahden toimintaperiaate eroaa melko paljon toisistaan, vaikka pannuja molemmat ovatkin. Pressopannu on helppo ja suhteellisen nopea tapa keittää kahvia yhdelle tai useammallekkin hörpittäväksi. Toiminta perustuu kahvin hauduttamiseen pannussa kaataen kuumaa vettä purujen päälle. Kun purut ovat hautuneet vedessä riittävän kauan, ne painetaat pannun pohjalle ja päälle jää aromikasta kahvia. Mutteripannussa taas kuuma vesi ohjataan paineella purujen läpi ja valmis kahvi nousee pannun yläosan säiliöön. Näiden menetelmien käyttäminen antaa kahville omanlaisensa maun. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että suodatinkahvin ystävälle pressopannu on parempi vaihtoehto kun taas espresson ystävän valinta on ilmiselvästi mutteripannu, sillä paineella tehty kahvi on huomattavasti voimakkaamman makuista.
Murukahvi, kahvimylly, kahvikapselit vai valmiiksi jauhettu kahvi?
Kahvia on nykyisin mahdollista valmistaa varsin monenlaisista kahvityypeistä. Helpoin manuaalinen kahvinvalmistus toteutuu tietenkin murukahvin avulla, jossa kahvinmurut liukenevat kuumaan veteen kädenkäänteessä. Makuelämyksenä murukahvi on vaihtoehdoista ehkä se huonoin vaihtoehto, vaikkakin on olemassa monia laadukkaampia murukahveja jotka ei vertailussa kauas jää muista kahvityypeistä. Kahvimyllyllä saat kahvipavuista parhaan maun irti, sillä kahvipavut säilyttävät kahvin maun paremmin kuin valmiiksi jauhettu kahvi, sillä ne ovat korketuksissa hapen kanssa vain ulkokuorestaan. Jauhetussa kahvissa maku alkaa muuttumaan heti jauhamisen jälkeen, vaikka se pakataankin ilmatiiviisti markettien hyllyjä varten. Lisäksi avattu kahvipaketti on hyvä pitää ilmatiiviissä purkissa, jotta aromit säilyvät koko paketin tyhjenemisen ajan. Kapselikahveissa on hieman sama ongelma kuin jauhetussa kahvissa, sillä vaikka ne ovat pakattu ilmatiiviisiin kapseleihin, on jauhaminen tehty jo kauan ennen kuppiin valuttamista. Yhteenvetona siis: saat parhaat aromit kahvista irti jauhamalla ne itse juuri ennen kahvin keittämistä. Jos jauhaminen on tapahtunut jo ennen kahvin ostamista, saat parhaiten säilytettyä aromit pitämällä paketin ilmatiiviinä ja viileässä.
On siis täysin Sinusta kiinni, minkälaista kahvia haluat juoda ja kuinka paljon aikaa haluat kahvin valmistukseen käyttää. Nopeiten kahvin valmistus tietenkin onnistuu kahvikoneella tai kapselikeittimellä, jolloin saat herkullista kahvia vain nappia painamalla. Kahvin tekemisestä nauttiville on vaihtoehtona esimerkiksi kahvimyllyn ja presso/-mokkapannun yhdistelmä, jolloin saat jauhettua haluamasi karkeusasteella olevia papuja pannuun laitettavaksi.
Laadukkaammat kahvikoneet saattavat mennä välillä hieman yli budjetin. Kalliimmat mallit voit ostaa lainarahoituksella.